VORES MISION

Vi tror på at landbruget skal spille en aktiv rolle i den grønne omstilling. Derfor har vi opstillet fem grundlæggende principper for vores jordbrugspraksis

Der skal skabes stærkere bånd mellem by og bonde og mellem landbrug og lokalsamfund. Landbruget skal være med til at skabe levende og inspirerende fællesskaber på landet.

Fremtidens jordbrug skal gøre op med vores afhængighed af fossile brændsler og skabe mere meningsfyldt arbejde. Ved at skabe jordbrug, der er mindre afhængigt af stor maskiner, med behov for mange hænder skaber vi rammerne for en robust og fremtidssikret fødevareproduktion.

Levende jord med masser af organisk materiale er grundlaget for en bæredygtig jordbrugspraksis. Derfor bruger vi nænsomme dyrkningsmetoder og forsøger at rode så lidt i jorden som muligt. Regnormene skal have fred til at gøre deres uundværlige arbejde og insekter skal ikke forvises til små vildtstriber i kanten af markerne.

I stedet for at spise forarbejdede fødevarer der bliver transporteret hele jorden rundt, skal vi tilpasse vores madvaner til det sted vi bor. Småskala produktionen af sæsonbaserede grøntsager er den bedste garanti for sunde og friske fødevarer også i fremtiden.

Insekter og fuglesang hører jordbruget til. Det er os som jordbrugere der har adgang til jorden og skal skabe øget biodiversitet og leverum for flere vilde arter. Både insekter, større dyr og microorganismer skal kunne trives blandt grøntsager, frugt og korn.

Læs mere om hvordan du kan blive en del af vores fællesskabsbaserede jordbrug her