Bliv en del af Mosegårdens fællesskabsbaserede jordbrug ved at købe en andel af årets høst i 2024

Bliv en del af Mosegårdens fællesskabsbaserede jordbrug ved at købe en andel af årets høst i 2024

Du bliver en del af Mosegårdens fællesskabsbaserede jordbrug ved at købe en andel af årets høst. Som andelshaver får du en pose friskhøstede grøntsager hver uge i hele høstsæsonen, du bliver inviteret til arrangementer på gården, og du bliver en del af bevægelsen for en bæredygtig og robust madproduktion nu og i fremtiden.

 • Høstsæsonen i 2024 strækker sig over et halvt år, fra uge 24 til og med uge 49

 • Hver uge får du en pose med 6-7 varierede sæsonbaserede grøntsager

 • Alle grøntsagerne er dyrket på Mosegården og høstes stort set altid samme dag som du modtager dem

 • Hver mandag modtager du en mail med ugens grøntsager

 • Cirka en gang om måneden modtager du vores nyhedsbrev hvor vi giver et indblik i hvordan det går i marken

 • Du bliver inviteret til vores årlige høstfest, til arbejdsdage og åbent gård arrangementer i løbet af sæsonen, men det er helt frivilligt om du har lyst til at være med.

 • Prisen for en andel er 4800-7000 kr

 • Det er muligt at hente grøntsager på gården om tirsdagen og på Nørrebro, i Rødovre, Brønshøj og Nordvest og torsdagen. Læs mere om afhentningsstederne længere nede på siden.

Skriv en besked til os i kontaktformularen hvis du vil være med.

Kontakt os
Tilføj dit telefonnummer, og ved hvilke afhentningssted du gerne vil hente dine grøntsager.

Hvis i er flere om at dele grøntsagerne og gerne allesammen vil modtage nyhedsbrev og andre mails fra os, så tilføj gerne flere mailadresser i beskedfeltet.

Mosegårdens fællesskabsbaserede jordbrug består af os der driver
 Mosegården jordbrug og alle der har købt en andel af årets høst. Formålet med det fællesskabsbaserede jordbrug er at skabe et stærkere fællesskab omkring produktionen og afsætningen af årstidsbestemte økologiske grøntsager, hvor andelshaverne får en andel i årets høst, og bønderne får større tryghed og økonomisk stabilitet i produktionen.

Eksempel på en uge i sommermånederne

I 2024 koster en andel kr. 4.800-7.000. At producere regenerativt kræver flere hænder end storskala økologisk produktion, hvor mennesker udskiftes med store maskiner. Derfor er det svært at få økonomien til at hænge sammen, hvis man som os gerne vil dyrke grøntsager med metoder som samtidig er med til at passe på kloden. Samtidig er samfundets støttesystemer skruet sammen på en måde, der favoriserer storskala-producenter og derved skævvrider priserne endnu mere. Derfor er vores grøntsager dyrere end supermarkeds økologi. Omvendt er det vigtigt for os ikke at have en så høj andelspris, at for mange ikke har pengene til at kunne være med. Du bestemmer derfor selv din andelspris inden for det angivne spænd. Andelen betales forud for sæsonen. Det er ikke muligt kun at købe en del af sæsonen ligesom poser heller ikke kan afbestilles, men i stedet kan gives videre til en ven.

En ugentlig grøntsagspose i et halvt år
En pose indeholder typisk 67 forskellige grøntsager såsom løg, bønner, porrer, squash, græskar, salat, kål, gulerødder, rødbeder eller andre rodfrugter. Vi bestræber os på at dyrke så mange forskellige afgrøder som muligt for at sikre et bredt udbud i posen og prøver også at blande posernes indhold så der både er lette og tunge ting, rødder og bladgrønt.

Hvor meget vi ender med at producere på markerne afhænger, ud over vores evner som jordbrugere, af regn og sol, vind og vejr. I det fælleskabsbaserede jordbrug satser vi sammen. Får vi en alt for tør, alt for våd, alt for kold eller alt for varm sommer, kan det betyde at nogen af vores afgrøder mislykkedes og ikke ender i poserne. Omvendt får I mere i poserne end planlagt, hvis høsten går godt.

Afhentning af grøntsager i folkets park hver torsdag eftermiddag

Du kan hente grøntsager på gården eller i København
Grøntsagerne kan afhentes:

 • På gården  hver tirsdag fra kl 15 
 • I folkets park på Nørrebro hver torsdag kl 16-19 hvor vi selv vil være til stede
 • I Præstegårdskvarteret i Brønshøj hver torsdag kl 15:30-22
 • I Nordvest hver torsdag kl 15:30-22
 • I Rødovre på Agerskovvej hver torsdag fra 15-22.

Derudover er vi altid interesserede i nye afhentningssteder i området omkring Mosegården og København. Hvis du har et overdækket sted (en carport, et skur eller lignende) hvor der er plads til at have grøntsager stående til afhentning og plads til at have tomme kasser stående til ugen efter, og hvis du tror, at vi i fællesskab kan samle mindst ti personer der gerne vil købe en andel så kontakt os.

Vores grøntsager har mere jord på, end dem du køber i supermarkederne og kan også sagtens variere i størrelse og form. Som jordbruger giver det ikke mening at smide sunde og velsmagende grøntsager ud, blot fordi de ikke er særlig store, eller fordi de har små bidemærker som nemt kan skæres væk. Vi vil meget gerne minimere mængden af grøntsager, der kasseres, og vil gerne bidrage til at udvide forståelsen af, hvordan rigtige grøntsager ser ud. For at minimere spild kan I også opleve at der er forskel mellem poserne afhængig af afhentningssted. Der vil være den samme mængde og variation i løbet af sæsonen, men det kan være svært at have 100 enheder klar præcis samme uge, ligesom vi nogle gange giver to mindre enheder ét afhentningssted og én stor et andet sted.

 

Vores produktion er ikke økologisk certificeret, men vi anvender kun økologiske og regenerative metoder. Vi pløjer ikke og vi kunne aldrig finde på at bruge hverken sprøjtegift eller kunstgødning. Som andelshaver har du mulighed for at besøge gården og se, hvor din mad kommer fra, og hvordan den er produceret. Det er vores garanti.

Som medlem er du en del af gården
Som medlem af jordbruget bliver du inddraget i livet på gården. Du vil løbende modtage nyhedsbreve, og du vil blive inviteret til arbejdsdage på gården samt den årlige høstfest. Det er helt frivilligt om du har tid og lyst til at give en hjælpende hånd på Mosegården, og det forventes ikke at medlemmer hjælper til med produktionen. Omvendt synes vi det er vigtigt, at det er muligt at være med på gården, for de der har lyst og tid, og vi vil i løbet af sæsonen invitere til lugedage eller lignende. Man er derudover også altid velkommen til at skrive til os, hvis man gerne vil være med til arbejdet på gården. Informationer om arrangementer vil blive sendt ud på mail til alle andelshavere.