En solidarisk og bæredygtig form for jordbrug
Ved at give forbrugere mulighed for at købe en andel i årets høst forud, sikres bønderne tryghed og økonomisk stabilitet, og forbrugerne får sunde og friske råvarer som de kender oprindelsen til. Som jordbrugere kan vi dyrke et større udvalg af spændende afgrøder, der endnu ikke er udbredte i butikkerne, og eksperimentere med mere skånsomme og bæredygtige dyrkningsmetoder. Det er muligt, fordi vi ikke er nødt til at smide alle de grønsager ud, der ikke passer ind i supermarkedernes standardiserede krav til udseende og størrelse, og fordi vi kan afsætte afgrøderne til en fair pris. Ved at dele nogle af de risici der er forbundet med at dyrke jorden, mindskes presset på bønderne, og det giver plads til i højere grad at tænke bæredygtigt.
Som aftager af vores grøntsager har du langt mere viden om, hvor din mad kommer fra, og hvordan den produceres. Du får et større og mere interessant udvalg af friske sæsonbaserede grøntsager end hvad supermarkederne tilbyder. Og du får mulighed for at støtte et konkret jordbrug og er derigennem med til at støtte den spirende bevægelse mod en mere bæredygtig og robust jordbrugsproduktion.
Ved at dele både risici og fordele ved en sund og bæredygtig jordbrugsproduktion mellem jordbruger og forbruger og ved at jordbrugeren får en ordentlig pris for de fødevarer de producerer kan det fællesskabsbaserede jordbrug være en bæredygtig landbrugsmodel også for fremtiden.
Det fællesskabsbaserede jordbrug er allerede udbredt i mange lande, og vinder også mere og mere frem i Danmark, som en model for et fremtidigt bæredygtigt jordbrug.
Læs mere om hvordan du kan blive en del af vores fællesskabsbaserede jordbrug her